Gyakran ismételt kérdések

Mindenképpen javasoljuk, hogy olvasd el alaposan az alábbi kérdésekre adott válaszokat,
sok bosszúságtól megkímélheted magad és bennünket is. 

Gyakran ismételt kérdések

 • Online keverés érdekel. Logic/Cubase/Pro Tools/Ableton projectem van. Hogy adja le az anyagot? 
  A felsorolt DAW-kban készült projekteket tudjuk fogadni, viszont minden sávra rá kell számoltatni a használt plugin-eket, virtuális instrumenteket. A masteren és a mixbusokon ha esetleg használsz limitert, azokat kapcsold ki! A mono sávokat monoban, a sztereó sávokat sztereóban exportáld abban a felbontásban, amelyben dolgozol (min. 44.1 kHz/16 bit, de erősen javasoljuk az ennél magasabb felbontás használatát!). 
 • Midi sávokat használok a mixben, dobszoftverrel készült a dob. Hogy küldjem el ezt Nektek? 
  A midivel hajtott Virtual Instrumenteket számoltasd rá a sávokra és küldd el a dal tempóját (bpm), a midi sávokat külön-külön elnevezve és az ezekhez tartozó wav file-okat (amelyek rá lettek számolva) ugyanúgy elnevezve, ahogy a midi sávok vannak. Dobszoftver esetén külön írd ki a lábdobot, pergőt, tamokat, cineket és room-ot, valamint küldd el a midi file-t is. Lehetőleg a zengetőt, limitert vedd le a dobokról. 
 • Online mastering érdekel, egy mix file-t tudok adni. Milyen formátumban küldhetem, mire figyeljek? 
  Küldd el a file-t minimum 44.1kHz/16 bit felbontásban. Kiírásnál figyelj, hogy mixbusokon és a master buson NE legyen limiter és semmilyen mastering plug-in bekapcsolva. 
 • Online mastering érdekel, több sávot tudok adni, stem masteringet szeretnék. Hogy adjam le a stemeket? 
  Stem mastering esetén a következőképpen írd ki a csoportokat (lábdob, pergő, tamok, hihat/ride/overhead/room egyben, basszus, összes kísérő gitár, összes kiegészítő gitár, összes szólógitár, összes kísérő billentyű, összes szóló billentyű, minden egyéb hangszer értelemszerűen külön, összes főének külön, összes vokál külön. Ha van lehetőséged a használt zengetők delay-ek külön kiírására, akkor hangszercsoportokat "szárazon" írd ki és külön írd ki az effektet (ez jöhet stemenként csoportban, pl. kick-dry, snare-dry, toms-dry, smash-dry, drums-fx). Itt se felejtsd el kiírás előtt ellenőrizni, hogy a mixbusokon és a master buson ne legyen limiter plugin bekapcsolva!
 • Apple Music Master érdekel, mit kell tennem? 
  Meglévő CD Master file-jaid is előkészíthetők Apple Music Master-re, illetve eleve kérheted úgy az online mastering szolgáltatásunkat, hogy Apple Music Master-re készítsük el. Fontos, hogy a szerződéses digitális szolgáltató partnered (Magyarországon a WMMD) kérni fogja a CD Master verziókat is külön, nemcsak az Apple Music Master-t. 
 • Stream oldalakra kellene optimalizálni a felvételeimet, meg tudjátok oldani? 
  Ebben is tudunk segíteni, küldd el a dalokat és írd meg, mely stream oldalakra optimalizáljuk. Ha a felvételeid még nincsenek masterelve, akkor úgy készítünk rá mastert, hogy optimalizálva legyen a kért stream oldalakra. Ha már masterelt felvételeid vannak, akkor korrigáljuk azokat a kért stream oldalak paraméterei szerint. 
 • Mikor és hogy kell fizetnem a szolgáltatásért? 
  Mindig a szolgáltatás megrendelésekor kell fizetned banki átutalással számla ellenében. Paypal-lal történő fizetésre is lehetőséget tudunk biztosítani. 
 • Miért kell előre fizetnem? 
  A zenekarok, előadók, művészek 99%-as azért fordul hozzánk, mert ismeri a munkánkat. Azt tudnod kell, hogy az olyan alapanyagot, amelyből nem tudunk számunkra is vállalható dolgot kihozni, nem vállaljuk el. A jó alapanyagokból viszont nagyon jó mixeket és mastereket készítünk. Az időnket és szakértelmünket akkor is rá kell áldozni a munkára, ha valamilyen oknál fogva nem tetszik a megrendelőnek. Minden mix és master szubjektív. Minél több információt kapunk, annál alaposabb munkát tudunk végezni. 
 • Mikor kapom meg a mixet, mastert? Mennyit kell várnom? 
  Igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül elkészíteni és visszaküldeni neked a mixet/mastert. Soksávos mixek esetében pár nap, soksávos (stem) mastering esetében 1-2 nap, egysávos master esetében akár másnapra megkaphatod a végeredményt. 

Kapcsolat

Nem találod a honlapon a kérdésedre a választ? Keress minket bizalommal, segítünk!

Email

Rövid időn belül válaszolunk!

Telefon

Hétfő - Péntek 09:00 - 18:00

© Copyright 2010-2024 MMP Hangstúdió Debrecen - Minden jog fenntartva!